| Stromae op het Sziget Festival in 2013.

Stromae in zee met Belgian National Ochestra voor 'Multitude'

© Belga
22/02/2022

Stromae is nooit verlegen om een stunt. Voor zijn nieuwe album 'Multitude', dat op 4 maart verschijnt, zocht de singer-songwriter een Belgisch symfonisch orkest. Het Belgian National Orchestra ging de uitdaging aan, met haar muzikanten, Bruno Letort als componist en Dirk Brossé als dirigent. "Het werd een intens verhaal van gedeelde passie voor muziek", zo maakt het Belgian National Orchestra dinsdag bekend.

De muzikanten van het Belgian National Orchestra zijn op zes nummers van het album 'Multitude' te horen. De opnames vonden plaats in juni 2021 in Dada Studios in Schaarbeek. Alles gebeurde onder strikte geheimhouding: bij het betreden van de zaal wisten noch de muzikanten, noch Dirk Brossé wat hen te wachten stond, luidt het.

Componist Bruno Letort werkte mee aan zeven van de twaalf songs voor het schrijven van de arrangementen. "Nu eens heb ik ritmische en melodische elementen aangebracht, dan weer kleuren. Bij 'L'enfer', dat over depressie gaat, wou ik iets dat het niet kunnen ontsnappen aan een ziekte symboliseert. Dus de akkoorden herhalen zich, draaien in een oneindige lus", geeft Letort aan in het persbericht.

"Het was een hele eer om de Maestro van Stromae te mogen zijn", zegt dirigent Dirk Brossé. "De muziek van Stromae is uniek, universeel en emotioneel. Ze slaat en zalft terzelfdertijd. Ze werkt als lijm omdat ze mensen over de hele wereld met elkaar verbindt. De samenwerking met het Belgian National Orchestra en Stromae was een rijke ervaring en een unieke uitwisseling tussen twee werelden die soms lichtjaren van elkaar verwijderd zijn. Tijdens de opnames ontstond er een boeiend harmonieus yin-en-yang-spel tussen de wondere klankwereld van het Belgian National Orchestra en de intieme universele wereldtaal van Stromae. Momenten om te koesteren en nooit te vergeten."

Hans Waege, sinds 2016 intendant van het Belgian National Orchestra, ziet in het opzet een vervolg van het traject in het aangaan van discipline- en genreoverschrijdende samenwerkingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni