Succesvolle editie van het Brussels Jazz Weekend

MW
© BRUZZ
29/05/2022

Met 90.000 bezoekers op de openingsavond van het festival en evenveel jazzliefhebbers op dag twee, blikken de organisatoren van het Brussels Jazz Weekend alvast tevreden terug op de zesde editie van het gratis muziekfestival, dat vandaag afsluit met een tribute aan ‘onze’ Toots Thielemans op de Grote Markt.

“De pleinen waren vol, net als de cafés die meededen aan ons indoor programma,” kijkt Betty Van Langendonck tevreden terug op de voorbije dagen. “Vandaag hebben we iets minder geluk met het weer, maar belooft het programma mooie vooruitzichten op de Kapellemarkt, het Sint-Katelijneplein en de Grote Markt.”

De openingsavond van het Brussels Jazz Weekend op vrijdag was meteen goed voor 90.000 bezoekers. Toppers als Philip Catherine en Brussels Jazz Orchestra lieten de Brusselse Grote Markt vollopen met enthousiaste muziekliefhebbers. Ook op de andere pleinen was de sfeer optimaal, met blues aan de Vismarkt, jong geweld op de Kapellemarkt en dansende lijven aan de Beurs. Bezoekers konden voor muzikale ambiance eveneens terecht in de meer dan dertig indoorlocaties in de Brusselse binnenstad. (Lees verder onder de video)

Er werd duchtig gedanst op het Beursplein zaterdag.

‘Gratis en zal dat altijd blijven’

Zaterdag traden onder meer jong toptalent Eliott Knuets, Oliver Ker Ourio Quintet en Niels Lan Doky Jazz Collective op. Tijdens The Brass Parade werden de Brusselse straten verwend met live muziek en ook in deelgemeentes Etterbeek en Sint-Pieters-Woluwe weerklonk er jazz.

Van Langendonck benadrukt het festival graag "toegankelijk te maken voor iedereen. Het is gratis en zal dat altijd blijven. We willen namelijk dat muziek tot bij de mensen komt en er zoveel mogelijk mensen met jazz in aanraking komen.”

Zondag Toots-dag

De line-up van de Grote Markt op zondag staat, net als de voorbije dagen, in het teken van de Brusselse Jazzlegende Toots Thielemans, die dit jaar 100 jaar zou zijn geworden. “Op zondag wordt het programma daar traditioneel gecureerd door de vzw Les Lundis d’Hortense. Onder andere Martin Salemi en Lorenzo Di Maio treden er op, gevolgd door Toots Thielemans Revisited,” tipt Van Langendonck.

Vijf muzikanten brengen tijdens dat laatste concert minder bekende composities van de virtuoos uit de Marollen. Afsluiter van het festival is Antoine Pierre URBEX.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni