© The Crazy Circle

Trouwe fans Red Flames verzamelen ook vanavond in The Crazy Circle in Elsene

CL
© BRUZZ
14/07/2022

The Crazy Circle, een feministische lesbische queer bar in Elsene, organiseert vanavond een event rondom de EK-wedstrijd van de Red Flames tegen Frankrijk. Op een groot scherm zal om 18u eerst de match tussen Italië en IJsland vertoond worden. Daarna, om 21u, is het dan tijd voor het klapstuk van de avond: België-Frankrijk.

De lesbische bar opende in 2019, een klein jaar voor de eerste lockdown. Na twee moeilijke jaren draaien ze weer als tevoren: veel events met veel volk, voor ieder wat wils. Axelle en Laïla, uitbaters van The Crazy Circle hebben er zin in: “Zeker als België speelt, komt er veel volk op af. Vanaf vrijdag zijn we voor een maand gesloten, maar net voor we op vakantie vertrekken konden we dit duel van de Red Flames niet laten liggen.”

Zitten er veel supporters tussen jullie cliënteel?

Axelle en Laïla: Ja, zeker nu ze het EK spelen, merken we dat er veel belangstelling is. Het merendeel van ons cliënteel zijn lesbische feministische vrouwen. Sommige militante feministen volgen vrouwenvoetbal en andere vrouwensporten op de voet, de Red Flames zijn in die zin een aardig tussendoortje. We organiseren soms ook events rond het vrouwenbasketbal. Ook die wedstrijden zijn dan hier te volgen op groot scherm.

Hoe ziet zo een avond er meestal uit?

Axelle en Laïla: In onze bar is ruimte voor zo’n 50 personen. De uitzendingen zijn meestal een groot succes, ook vóór Covid. Bovendien zijn er niet veel andere plekken in Brussel waar ze de duels van de Red Flames uitzenden. Het is de perfecte gelegenheid om ons onder vrouwen te mengen met een biertje en de sfeer zit altijd goed!

Wat biedt jullie bar verder nog aan?

Axelle en Laïla: Op woensdag organiseren we Femme Jam, vrouwen komen dan jammen bij ons op het podium. Donderdagavond is kickeravond. In het weekend zetten we meestal concerten, dj’s, thema- of karaokeavonden op het getouw. Onze bar is ook heel inclusief: als je alleen bent en niemand kent, zal het niet lang duren vooraleer je wordt aangesproken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Muziek, vrouwenvoetbal, red flames, lesbische bar, the crazy circle , groot scherm

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie