Vijf geheime tips voor het CORE Festival

Tom Zonderman
24/05/2023

CORE zwaait met grote namen als Angèle, alt-J, Moderat en het NxWorries van Anderson .Paak, maar tussen die kleppers zitten ook kleine maar fijne parels. Vijf tips voor een geweldige encore.

SLT MAY23 CORE DOMI & JD Beck

DOMI & JD Beck
Zaterdag, Endoma stage

Een instrumentaal duo dat zich bedient van keyboards en drums, hiphopbeats, fusionjazz en gamesoundtracks: de hype rond de Franse toetseniste Domitille Degalle en de Amerikaanse drummer JD Beck is even verrassend als hun muziek. Het duo werd opgepikt door Anderson .Paak, op wiens label Apeshit ze hun debuut NOT TiGHT uitbrachten. Daarop pimpen ze hun sound met goed volk als Mac DeMarco, Herbie Hancock en Thundercat. Wat 100 Gecs is voor hyperpop, zijn DOMI & JD Beck voor jazz.

.

SLT MAY23 CORE Yussef Dayes

YUSSEF DAYES
Zaterdag, Endoma stage

Yussef Dayes werd op ons netvlies gebrand dankzij dj en producer Lefto, in wiens docureeks In transit de groep Yussef Kamaal indruk maakte, een Londens verbond tussen funky drummer Dayes en toetsenist Henry Wu. Wu doet het intussen als Kamaal Williams, Dayes keerde terug naar zijn eigen naam. Jazz zat in zijn ziel, maar grime en hiphop gaven er extra kleur aan. Dayes’ debuut is in aantocht. Wie niet om een drumsolo verlegen zit, zit hier gebeiteld.

.

SLT MAY23 CORE Eliza-rose-breakout-header

Eliza rose
Zaterdag, Altverda stage

Wie helemaal mee is met de revival van de 2-step en de UK garage, Britse dancegenres die twee decennia terug de dansvloeren inpalmden, kan zijn hart ophalen bij Eliza Rose. De dj en zangeres uit Oost-Londen kent haar pappenheimers, dankzij haar job in een platenwinkel verzamelde ze jarenlang vinyl met de beste floor fillers, kennis die ze ook met verve etaleerde tijdens haar shows op The Vinyl Factory Radio. Haar hitje ‘B.O.T.A. (baddest of them all)’ gaf al een voorsmaakje tot waartoe ze in staat is.

.

SLT MAY23 CORE pinkpantherress

Pinkpantheress
Zaterdag, Endoma stage

Op het afgelopen Coachella-festival moest PinkPantheress het stellen met een handvol toeschouwers, maar de nog steeds piepjonge Britse TikTok-revelatie verdient beter. Dat ze ooit in een My Chemical Romance-coverband zat, zien we gemakshalve even door de vingers. Volgens de BBC was haar dromerige drum-’n-bass en felkleurige hyperpop de sound van 2022, maar wees gerust, die is het ook van 2023.

SLT MAY23 CORE benny the burtcher

.

Benny the butcher
Zondag, Endoma stage

Wie niet genoeg heeft aan de bars van veteraan Pusha T, het olijke Brusselse rapduo Caballero & JeanJass of de leftfield rap van Jpegmafia, moet op afspraak bij Benny the Butcher, de alias van de New Yorkse slager/rapper Jeremie Damon Pennick, een van de bezielers van het befaamde Griselda-collectief. Zijn oldskool flow, spitante rhymes en funky boombap-beats voelen als een East Coast-versie van de Wu-Tang Clan. Eat that!

.

Rokia Bamba

| Rokia Bamba

BRUZZ ICE dj's on fire
Zaterdag & zondag, Domo stage

Gooi af en toe je benen ook los op de platen van onze BRUZZ ICE dj's. Op zaterdag spelen Femifè, Ravi Bongo, Kid $lang, Leeberation en Anna Globo de Domo-club aan diggelen. Op zondag doen Monicashflow, iNess, K4, Rokia Bamba en Saidou dat nog eens grondig over. Van house over hip hop en van global grooves over big bass... voor ieder wat wils!

Volg CORE Festival live op BRUZZ

Mis niets van Core Festival en luister naar je radio tussen 16 en 20u of kijk via onze webstream. Live muziek, interviews en Core-vibes all over!

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni