1632 Angele3
© Charlotte Abramow

Brussel boven op de Red Bull Elektropedia Awards

JC
© BRUZZ
13/11/2018

Angèle is de grote slokop op de Red Bull Elektropedia Awards. De Brusselse zangeres mocht vanavond drie awards mee naar huis nemen. Ook haar grote broer Roméo Elvis viel in de prijzen. In het merendeel van de categorieën was het trouwens Brussel dat triomfeerde.

De Red Bull Elektropedia Awards worden al sinds 2009 uitgereikt aan de belangrijkste personen uit de Belgische elektronica- en clubscene. Naast prijzen voor beste artiest, beste producer en beste DJ worden ook de beste Belgische feesttempels gelauwerd.

Brusselse popsensatie Angèle won drie prijzen: ‘Best Song’, ‘Artist of the year’ en ‘Breakthrough Artist/DJ/Producer’. Ook Damso’s nieuwste release Lithopédion won een prijs voor ‘Best Album’ en Roméo Elvis mocht samen met maatje Le Motel het beeldje voor ‘Best Live Act’ in ontvangst nemen. Het is al zijn negende Elektropedia Award in drie jaar tijd.

C12 beste nieuwe club

C12
© BRUZZ

Ook in de ‘Belgian club top 30’ doet Brussel het uitstekend. Een derde van de clubs in het lijstje bevindt zich in de hoofdstad, al gaat de hoofdvogel wel naar de Gentse club Kompass.

C12, de nieuwe feestruimte in de Hortagalerij, doet het met een tweede plaats ongelofelijk goed en laat zelfs gevestigde waarden als Fuse en de Antwerpse clubs Ampère en Vaag achter zich. In de categorie ‘Beste Breakthrough Club’ stond C12 dan ook niet verrassend helemaal bovenaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Muziek, Cultuurnieuws, Red Bull Elektropedia Awards, Angèle, Roméo Elvis, C12, Damso

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie