Finalisten 'End of the Weak' lopen vanavond warm in Frontal

De beste freestylerappers van het land nemen het tijdens End of the Weak tegen elkaar op in de Beursschouwburg. Voor de taalvirtuozen daar op het podium kruipen, komen ze al eens oefenen bij Frontal.

End of the Weak is een internationale rapwedstrijd. De deelnemers moeten er in verschillende opdrachten freestylen, à la minute een tekst verzinnen dus. Zo moeten ze bijvoorbeeld voorwerpen uit een zak grabbelen en die in hun rijmkunsten verwerken

Zes rappers uit alle uithoeken van ons land wonnen enkele weken geleden de plaatselijke finales in Gent, Charleroi en Brussel. Hier bij ons fileerde Deco Comprehension de tegenstand met vlijmscherpe teksten. Nu strijden de regionale winnaars in de Beursschouwburg voor de titel van Belgisch kampioen. De beste Belgische rapper, mag ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap. Ook dat gaat dit jaar in Brussel door, op zaterdag 2 november in de Botanique.

Oefenronde bij Frontal

Vanavond krijgen de zes finalisten in Frontal al een eerste kans om met elkaar te bekvechten. Da's niet toevallig, want DJ Vega van STIKSTOF kruipt tijdens de finale zelf achter de draaitafels. Rapper Jazz zetelt dan weer in de jury. Wie de beste freestylerapper van ons land is weten we volgende week zaterdag.

Deco Comprehension in actie met de percussiegroep Sysmo

EOW Belgium final 25/5, 20.00, Beurscafé

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?