Forest Sounds wil bevestigen met tweede editie in Park van Vorst

© KH

Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, wil Forest Sounds nu bevestigen. Het festival is opnieuw gratis en kan weer pronken met een geweldige line-up. Maar het parkfestival draait om meer dan de muziek alleen.

Natuulijk kan je op een festival niet om de artiesten heen. Door de samenwerking met Bonnefooi-programmator Nicolas Bucci heeft Forest Sounds weer een hoop geweldige artiesten op hun affiche. De Nederlands-Turkse psychrockers van Altin Gün brengen iets voor middernacht het park in trance. Gentse multi-instrumentalist Dijf Sanders neemt je dan weer op reis met zijn Indonesisch geïnspireerde jazz.

Toch valt er in het park van Vorst ook naast het podium enorm veel te beleven. In het ecologische atelierdorp maak je onder meer je eigen festivalbandje uit een oud t-shirt of versier je je eigen tote bag in biologisch katoen. Ook handig: net nu het gewest plastic zakjes in supermarkten verbiedt, leer je op het festival je eigen voedselzakjes te naaien.

Op de eerste editie zette het nieuwe festival al enorm in op lokaal eten en drinken. Dit jaar ging de organisatie nog een stap verder en haalden ze ook hun beste brouwkunsten boven. Het resultaat kan je tijdens het festival proeven.

Voorzichtig ambitieus

Vorig jaar klokte het festival af op zo'n 6.000 bezoekers. "Dit jaar hopen we dat zeker te evenaren", klinkt het bij Le Palais des Sciences, een van de medeorganisatoren. "We denken dat we tussen de 6.000 en de 8.000 bezoekers mogen verwachten." Toch blijft het moeilijk om dat te voorspellen, zeker voor een gratis festival. "We hebben er uiteraard geen zicht op, maar er wordt mooi weer voorspeld, dat is voor ons al enorm belangrijk."

FOREST SOUNDS 1/9, 13.00 > 01.00, Park van Vorst

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?