Soundtrack for the Summer: Zwangere Guy

© Tina Herbots

Deze zomer steekt Gorik van Oudheusden festivalweides in de fik met de crew van Stikstof, maar je kan hem ook aan het werk zien onder zijn drachtige pseudoniem Zwangere Guy. Met deze tracks kleurt hij zijn zomer.

De hete zomertracks van Gorik van Oudheusden alias Zwangere Guy komen ons toegewaaid uit de verste hoeken van Spotify-land. Zo begint hij bij hardrockpioniers Black Sabbath met een nummer van hun klassieke album Paranoid waarop je prima in je hangmat kan chillaxen. De heiland van jazz komt vandaag in de gedaante van Kamasi Washington en dat weet ook Zwangere Guy.

1608 zwangere guy grey feat le motel-suave g s

Hij weet dat Khruangbin het hipste snoepje van de klas is, diept een bijpassende cover van Ariel Pink op en laat ook reggae en Congolese rumba door de boxen schallen. Rap plukt hij bij Jay Rock en Isaiah Rashad, r&b komt van nieuwkomer SZA, die vorig jaar een van de platen van het jaar afleverde, en oermoeder Erykah Badu. Maar nog het grootst is zijn liefde voor onze vaderlandse scene, met lekkers van onder meer Darrell Cole, BeraadGeslagen, Le 77 en natuurlijk de Brusselse r&b-queen Blu Samu.

Stikstof: o.a. 15/7 Dour 18/7 Boomtown 19/7 OLT Rivierenhof 9/8 Lokerse Feesten 1/9 Laundry Day
Zwangere Guy: o.a. 11/7 Dour 14/7 Woo Hah! 18/7 Boomtown 27/7 Dijlefeesten 4/8 Linkerwoofer 15/8 Pukkelpop

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?