Tweede Forest Sounds groot succes: 10.000 mensen in Park van Vorst

© Forest Sounds

Na de geslaagde eerste editie heeft het gratis parkfestival Forest Sounds zichzelf dit weekend overtroffen. Geholpen door het mooie weer zakten er volgens de organisatie tot wel 10.000 geïnteresseerden af naar het park van Vorst.

“Het is voor een gratis en open festival natuurlijk moeilijk om er een exact getal op te plakken,” benadrukt medeorganisator Stephanie Grootaers. “Maar die 10.000 lijkt ons wel een realistische schatting.” Daarmee zouden de beoogde 6.000 bezoekers ruimschoots overtroffen zijn. De organisatie is logischerwijs ook heel tevreden.

Afval en eigen drank

Toch waren er ook wat werkpunten. “We hebben gemerkt dat heel wat mensen hun eigen drank hadden meegenomen naar het festival en dat zorgt vooral voor veel afval.” Eigen drank verbieden is bovendien heel moeilijk. “Het park blijft vrij toegankelijk. We kunnen dit probleem alleen controleren als we onze site afsluiten, maar dat gaat in tegen de sfeer van het festival.”

Vorig jaar waren er ook enkele klachten over geluidsoverlast, maar volgens Marie Verbeke van politiezone Zuid was dat dit jaar niet zo’n probleem. “Ik weet niet exact hoeveel klachten er binnengekomen zijn, als er al iemand gebeld heeft. Maar wij zouden het zeker niet als problematisch bestempelen.”

Forest Sounds 2019

Door het onverhoopte succes wordt nu al volop nagedacht over de volgende editie. Grootaers is alvast heel positief. “Er staat nog niets vast, maar we zitten snel opnieuw samen met de verschillende organisatoren. Een derde editie lijkt me zeer waarschijnlijk.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?