Vaartkapoen viert verhuis met veel muziek

De Vaartkapoen trekt in bij Recyclart in de Manchesterstraat. Om hun pand in de Schoolstraat gepast uit te zwaaien, vieren ze de verhuis met een twaalf uur durend mini-festival. Daarvoor strikken ze onder andere jazzvijftal Black Flower en de Anderlechtse producer BeatsforBeaches.

De verhuis van het Molenbeekse kunstcentrum hangt al een hele tijd in de lucht. Hun pand in de Schoolstraat wordt grondig onder handen genomen. Pas over twee jaar is het opnieuw geschikt voor de Vaartkapoenen. Het was even zoeken naar een tijdelijk onderkomen, maar de organisatie vindt zo'n kilometer verderop onderdak bij Recyclart.

Toch wil de Vaartkapoen hun verhuis niet zonder toeters en bellen laten voorbij gaan. Daarom organiseren ze 'VK Bouge', een festival van een halve dag. Van twee uur 's middags tot twee uur 's nachts kan je er terecht voor muziek, live painting en slampoƫzie. De Schoolstraat wordt omgevormd tot speelstraat en de VK zorgt voor verkwikkende massages en smakelijke theesalons.

Muzikale driekleur

De programmatoren van VK Concerts trekken voor dit spetterend slotfeest nog een laatste keer alles uit de kast. Ze zorgen voor drie podia met muziek in een rode, zwarte en een groene zaal.

Black Flower, het Brusselse jazzkwintet met saxofonist Nathan Daems krijgt het headlineslot toebedeeld in de rode zaal. Iets later mag ook de Anderlechtse producer BeatsforBeaches het zwarte podium opkruipen. En Laryssa Kim, vandaag nog het voorprogramma van Dope Saint Jude in de Beursschouwburg, spettert met slampoƫet Petit Jean in't groen.

VK BOUGE 15/5, 14 > 02.00, Vaartkapoen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?