Zwangere Guy ontleedt zijn nieuw album 'Wie Is Guy?'

Florian Cassier
© BRUZZ
01/03/2019

Donderdagavond stelden we in onze radioshow Frontal de nieuwe plaat van Zwangere Guy ‘Wie is Guy?’ al exclusief voor. Vanaf vandaag is het ook officieel te verkrijgen en te winnen via BRUZZ.

Gorik Vanheusden, alias Zwangere Guy, zijn tweede soloplaat is een intieme plaat geworden waar hij door zijn eigen verleden ploegt. Nummers met heel wat verhalen achter, maar ook heel wat featurings. Hier gaan we iets dieper in op enkele nummers.

Beter Leven

Beter Leven is één van die nummers waarbij Zwangere Guy het over zijn verleden heeft, zijn jeugd bespreekt die niet altijd even vrolijk was. Dat bewijzen lijnen als ‘Zonder hiphop hing ik al lang aan een knoop’.

“Maar dit is mijn lievelingsnummer op de plaat. Ik krijg nog steeds een krop in de keel bij de zin Kon ik terug dan gaf ik zus direct een beter leven,” zegt hij zelf. “Eerlijke shit is altijd de mooiste manier, dus geniet, of misschien ook niet, van Beter Leven.”

BX By Night

BX By Night is een nummer dat dan weer letterlijk lekker ronddobbert. “BX by Night is een stoned experiment in de ochtend. Het wordt helemaal gedragen door een funky bass met verder zeer weinig instrumentale ondersteuning behalve die bass die alles trekt en alles laat rollen.”

Demain J’arrête

Voor het derde nummer op de plaat werkte Zwangere Guy samen met de Brusselse dj- en producerkoning Lefto. “Maar ik ben wel Keizer Guy voor alle duidelijkheid,” voegt hij er lachend aan toe.

“Het is een heel layback nummer geworden en is opgedragen aan de dagelijkse sleur, die eigenlijk helemaal niet zo erg is als je ziet waar ik nu sta.”

Leuk weetje: De man die je in het begin en op het einde hoort is psychiater Dirk De Wachter. Hij heeft over de huidige egocentrische maatschappij. “Want hij is een slimme G.”

Gorik Pt. 1

Gorik Pt. 1 kent iedereen ondertussen wel al. Het is een echte hit en onder andere grijsgedraaid in onze eigen radiostudio. “Ik had nooit verwacht dat dit zoveel op de radio zou komen.”

“Het is een nummer over mijn verleden, mijn moeder en vooral mijn tweede stiefvader. Wat ik hem zou aandoen als ik hem zou tegenkwomen.”

Guy-Funk

Op aanvraag gemaakt samen met Selah Sue & Darrell Cole.

Een aangenaam funky nummer dat Zwangere Guy zelf perfect samenvat. “Het zegt het zelf, lekker dansen. Het lied is heel organisch gemaakt. De zon in het huis laten schijnen, want het moet niet altijd dark shit zijn.”

Wie is Guy

Als laatste hebben we nog de albumtrack van de plaat. ‘Wie is Guy’. “Dit nummer gaat vooral over lachen met mezelf. Ik neem niets al te serieus hier,” zegt hij zelf.

Zwangere Guy stelt album voor in FRONTAL.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Muziek , Hip Hop , Zwangere Guy , Wie is Guy? , track by track

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni