Bijna 26.000 bezoekers voor Kunstenfestivaldesarts

Het Kunstenfestivaldesarts heeft de voorbije drie weken 25.700 kunstliefhebbers naar Brussel gelokt. Er werden iets minder tickets verkocht dan vorig jaar. De bezoekers genoten van 185 performances, 39 artistieke projecten en 25 wereldpremières.

2016 was nog een recordeditie voor het Kunstenfestivaldesarts: toen werden er meer dan 26.500 tickets verkocht, nu dus een kleine duizend minder. Toch lag de bezettingsgraad – met 96 procent – nog altijd bijzonder hoog. En er vinden vrijdag en zaterdag nog wat voorstellingen plaats die de bilan nog kunnen opkrikken.

De organisatoren blikken tevreden terug. “Drie weken lang kleurde het festival de stad met avontuurlijke en bijzondere artistieke creaties. Het Brusselse publiek dat aan dit avontuurlijke festival deelnam, was breed en divers, en werd bovendien aangevuld met talrijke buitenlandse bezoekers. Het festival maakte zijn reputatie als onderzoeksruimte meer dan ooit waar.”

Het festival eindigt zaterdag, met een slotfeest in WIELS. Het afwezige museum in WIELS blijft nog open tot 13 augustus.

Kunstenfestivaldesarts 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Giordano Gederlini: 'Brussel is een goed stad voor film noir'
  • Invader: Le street artiste Cubeur
  • Couleur Café: afro-pop on the rise
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement