Bubble tea-gigant komt naar centrum

NS
© brusselnieuws.be
18/08/2015

Vandaag opent in het centrum van Brussel 8tea5, een 'bubble tea'-speciaalzaak. Dat is een drankje dat weliswaar thee als basis heeft, maar waar melk of fruit aan toegevoegd wordt. En uiteraard de fameuze bubbels: tapiocaballetjes die, als u de beker schudt, voor schuim zorgen. De Taiwanese eigenaars gaan ook op zoek naar een typisch Brusselse smaakvariant.

Het is de bedoeling om de gummiballetjes mee op te drinken door het extra brede rietje waar een bubble tea mee geserveerd wordt.

8tea5 verwijst naar het jaar 1985 ('eighty-five'), het jaar waarin bubble tea voor het eerst in Taiwan geserveerd werd. Het Taiwanese 8tea5 opende eerder al vestigingen in Nederland en Antwerpen, en kiest nu dus voor Brussel.

Na lang zoeken vonden ze een pand aan de ingang van de Centrumgalerij, naast het Leonidasfiliaal. Uitbater Ling-Ming Fan mikt op (jonge) Brusselaars, maar zeker ook op toeristen.

Chocolade
Het interieur is kleurrijk en straalt een eightiessfeertje uit. Klanten kunnen er bubble tea ter plaatse proeven, of een beker meenemen. En daar hoort een selfie bij - dat doen ze althans in Taiwan.

8tea5 is niet de eerste 'bubble tea'-winkel in Brussel. Maar hier wordt nog gewerkt aan een Brusselse bubble tea: het personeel van de nieuwe zaak probeert de komende weken te achterhalen wat Brussel zo bijzonder maakt en creëert dan een smaak die de stad typeert. "Ja, chocolade is zeker een piste, maar het mag ook speelser", lacht Ling-Ming Fan.

Een medium bubble tea kost 3,5 euro en bestaat in 15 smaken.

8tea5, Centrumgalerij, Kleerkopersstraat 17
www.8tea5.com

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni