Café Dépot sluit opnieuw de deuren

© google

Het Café Dépot in de Ortsstraat in het centrum van de stad sluit opnieuw de deuren. Een recente naam- en conceptverandering ten spijt geraakt uitbater Koen De Koker niet meer uit de kosten. Volgens hem zal het café nu lange tijd leeg komen te staan omdat het contract tussen de brouwer en de eigenaar bijna afloopt en het pand niet aantrekkelijk is voor investeerders.

Het Café Dépot vlak naast de Beursschouwburg sloot in april 2015 al eens de deuren nadat de toenmalige uitbater er na 11 jaar dienst mee ophield. Het café was toen een bekend adres bij onder meer Nederlandse voetballiefhebbers en feestende studenten.

In december 2015 nam Koen De Koker de zaak over. Aanvankelijk leek er niet veel aan het concept veranderd, tot De Koker enkele maanden geleden het café omdoopte tot ‘Bij de Koereur Chanteur’. De Koker is immers zelf een ex-beroepsrenner en stond bekend als ‘de zingende koereur.’

Maar de zaken liepen niet zoals gehoopt, zegt De Koker aan BRUZZ. Hij nam het café over vlak voor de aanslagen van 22 maart 2016. “De economische omstandigheden zijn nog steeds niet wat ze moeten zijn in het centrum van Brussel. Ik geraak gewoon niet meer uit de kosten.”

'Brusselse wielerploeg oprichten'

De Koker zelf gooit dan wel de handdoek, maar de Brusselaar heeft wel grootse plannen. “Ik wil een echt Brusselse wielerploeg oprichten. Ik was zelf de laatste beroepsrenner uit Brussel, maar ik ben ervan overtuigd dat hier veel talent zit.” De Koker is al volop bezig met het zoeken van sponsors en de nodige ondersteuning.

Wat er nu met het café moet gebeuren, is nog niet duidelijk. De Koker heeft er alvast geen goed oog in. “Het contract tussen de brouwer en de eigenaar loopt bijna af, het is niet echt aantrekkelijk om er nu in te investeren. Ik vrees dat het enkele jaren kan duren voor het opnieuw uitgebaat wordt, en dat het café dus lange tijd zal leegstaan.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Niet enkel jongeren blijven feesten tijdens corona
  • Minister Clerfayt: 'Het zal twee jaar duren voor de arbeidsmarkt hersteld is'
  • Big City: Wat blijft er over van de wereldtentoonstellingen in Brussel voor Expo 58?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Melat Gebeyaw Nigussie leidt de Beursschouwburg: 'Ik ben tegelijk insider én outsider'
  • Ruby Gallery: a new beacon in the canal zone
  • Liesa Van der Aa: 'Ik word agressief van yoga'
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement