CD: Jaune Toujours & Mec Yek

Benjamin Tollet
© Agenda Magazine
15/01/2011
Piet Maris en de zijnen spraken voor dit remixalbum Belgische en buitenlandse dj’s aan om negen nummers van Jaune Toujours en Mec Yek, het zijproject met Roma-zangeressen, onder handen te nemen. Dat levert veertien nieuwe versies op.

De Belgische Turntable Dubbers passen de gebruikelijke 'Balkanbeats-formule' toe op 'Bienvenue chez moi', maar Pomoxis gaat doordachter te werk en brengt een remix van het Brusselse volkslied 'Ici Bruxelles' die zowaar beter is dan het origineel. Je moet het maar doen.

Gaetano Fabri, resident DJ van Balkan Trafik, doet het nog beter, vooral op 'Ici Bruxelles', met een heerlijke funky baslijn en wat drum-'n-bass. Tagada uit Frankrijk voegt aan 'Na bikenav' verschillende lagen elektronische beats en effecten toe, maar het blijft muzikaal geweldig klinken. De Serviërs van Shazalakazoo behandelen 'La Bruxelloise' met hun karakteristieke folkstep. Andere remixes van Superstereo, The Mental Power Trainer, Shazalakazoo en Buscemi vervallen echter in het Balkanbeats-cliché.

Jammer dat Re:plugged op vier nummers vervalt in 'plat geboenk', want voor de rest leveren de dj's puik werk.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni