S1409 SundayBellRingers

CD: SBR van Sunday Bell Ringers

TP
© Agenda Magazine
14/01/2014

Vergeet alles wat je al wist over Sunday Bell Ringers, de Brusselse groep rond Tommigun-toetsenist Joeri Cnapelinckx. De Arcade Fire-achtige barokpop en de zachtmoedige Grandaddy-indie zijn weggevaagd, van hun debuut blijft enkel de melancholie behouden.

'Pageturner' schiet erg heftig uit de startblokken, met donkere, ontspoorde beats, die gestuurd door drumcomputers, synths en effectpedalen de paranoia van het hoofdpersonage in de verf zetten. Maar wanneer de zanger zijn hoge, meeslepende vocalen over het dansbare elektrofunkpalet penseelt, blijkt er toch een geraamte van een popsong overeind te staan.

Hoe donker en smerig ze het vervolgens op 'May' en 'April' ook maken, die popsensibiliteit is een constante en werkt nu dus ook op de heupspieren. Sfeer scheppen om vervolgens je duivels te ontbinden, omschrijft Cnapelinckx zijn experiment met elektronica, dat zich knap gedoseerd over de songs uitspint. Als er zich na 3'50" ook op de ontroerend nostalgische afsluiter 'Horse song' alsnog een smerige beat binnenwurmt, is het statement gemaakt.

Sunday Bell Ringers (+ Son Lux)

data: 18/1, 20.00

tickets: uitverkocht

waar: Ancienne Belgique

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , Muziek , Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni