De week van Harlan Levey

Sam Steverlynck
© Agenda Magazine
08/02/2012
Harlan Levey is geboren in Cleveland. Hij doceerde Amerikaanse literatuur aan de Universiteit van Maastricht alvorens in Brussel te belanden. Levey is schrijver/ curator en de drijvende kracht achter de eigenzinnige galerie Harlan Levey Projects.

ALICE GALLERY
'Adios #4' is een tentoonstelling die momenteel te zien is bij Alice Gallery. Het is een groepstentoonstelling met werk van Scandinavische kunstenaars. Ook al hebben ze allemaal een eigen stijl, je voelt toch een gemeenschappelijke sfeer. De kunstenaars behandelen gelijkaardige thema's en onderwerpen. Veel van de werken hebben een donkere kant maar zijn tegelijk grappig. Soms lijkt het of 'grappig' een taboe is in de hedendaagse kunst.
>17/02, 4, Land van Luikstraatje

DISCOVER DANSAERT / CAFE COSTUME
Ik woon zelf aan de Beurs maar vind het een onpersoonlijke buurt. Er ontbreekt een gevoel van 'community'. Dat heb je wel in de Dansaertwijk. Er zijn ook veel leuke winkels, cafés en galeries. Die staan nu allemaal vermeld op de website www.discoverdansaert.be. Zo hou ik van Café Costume. Het is een familiebedrijfje waar je stijlvolle pakken kan kopen aan schappelijke prijzen. Een paar jaar geleden had ik me nooit kunnen voorstellen dat ik een pak zou dragen, laat staan zo'n winkel aanbevelen. (lacht).
Léon Lepagestraat 24

CROSLY BOWLING
Ik ben gek op het terras van de Crosly Bowling. Het is er zeer aangenaam om in de zomer met een biertje te ontspannen. Mijn vrienden lachen als ik ze vertel dat ik naar Crosly Bowling ga. Ze vinden het typisch Amerikaans. Het is er inderdaad wat trash. Maar het terras is gewoon fantastisch!
36, Keizerlaan

DNA
DNA blijft mijn favoriete uitgaansplek in Brussel. Sinds een tijdje heeft de club een nieuwe uitbater. Daardoor komt er nieuw bloed in de oude punkscène. Je kan er concerten meepikken van punk, hardcore, elektro en noise.
Plattesteenstraat 20

ADMIR JAHIC
Momenteel brengen we bij Harlan Levey Projects een tentoonstelling van de Zwitserse- Kroatische kunstenaar Admir Jahic. Zijn 'relationele installatie' Don't love me to much bestaat uit een hart in metaal en hout. De bezoekers worden uitgenodigd om de naam van een geliefde die ze verloren hebben op een papiertje te schrijven en op te hangen aan de muur. Terwijl ze nadenken over de momenten met die persoon mogen ze een shot vodka drinken en hun glas kapot gooien in het hart. Het is een installatie die altijd wat teweegbrengt bij de mensen.
12/02 > 18/03, 37 Leon Lepagestraat, www.hl-projects.com


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni