Einde verhaal voor directeur Stripmuseum

© Daniel Fouss

Jean Auquier stopt op 30 juni als directeur van het Stripmuseum. Hij stond er elf jaar aan het roer. De beslissing komt er na overleg met het bestuur van de vzw.

Auquier is van in het begin betrokken bij het Stripcentrum en draaide er dertig jaar mee. De private vzw is vooral voor buitenlandse toeristen een trekpleister en speelt een belangrijke rol voor het culturele erfgoed van de strip. "We creëerden een Centrum dat al snel uitgroeide tot een van de populairste Brusselse culturele instellingen en dat heel wat professioneel aanzien geniet," klinkt het bij de afzwaaiend directeur.

Maar voor buitenstaanders lijkt het vaak ook alsof het Stripcentrum als een losstaande monoliet opereert. Zo heeft het museum relatief weinig aandacht voor wat er vandaag in de wereld van de negende kunst gebeurt. Volgens onze literatuurexpert Kurt Snoeckx heeft het museum baat bij een revitalisering. Maar of die er met een nieuwe directeur komt is nog niet duidelijk. Want wie Auquier opvolgt, weten we voorlopig niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?