Gevel Hôtel Aubecq te bezichtigen

© brusselnieuws.be
06/01/2011
Om de honderdvijftigste verjaardag van architect Victor Horta te herdenken, wordt de wedersamengestelde gevel van het herenhuis Hôtel Aubecq publiek toegankelijk. In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten loopt deze zomer een tentoonstelling.

De gevel van de art nouveau-parel van architect Victor Horta, het Hôtel Aubecq, is van 1 juli tot 9 oktober 2011 in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten gratis te bekijken. Dat gebeurt naar aanleiding van de honderdvijftigste verjaardag van Horta.

De expo brengt de historiek in kaart en stelt hiervoor een deel van het bijhorende meubilair opnieuw samen. Bezoekers kunnen de gevel bezoeken in de opslagplaats waar deze opnieuw is samengesteld.

Het Hôtel Aubecq lag op de Louizalaan aan het Ter Kamerenbos en werd vanaf 1899 uit de grond gestampt. Horta ontwierp het tot in de kleinste details. Vijftig jaar later werd het herenhuis afgebroken. Het merendeel van de gevelstenen, op vijf na, werd in bewaring genomen om de gevel op latere datum opnieuw samen te stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Expo

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni