ART2

In het kielzog van Art Brussels: Off Art Fair wordt Off Course

Eric Vancoppenolle
© Brussel Deze Week
15/04/2015

De grootste kunstbeurs in de marge van Art Brussels, de internationale kunstbeurs in de Heizelpaleizen 1 en 3, is de Off Art Fair. Met haar vierde editie heeft ze naar eigen zeggen een evidente plaats veroverd in het Brusselse kunstveld, een heet daarom voortaan Off Course.

De beurs heeft plaats in Thurn & Taxis, niet meer in shed 1, maar in de iets kleinere shed 2. “Die past beter bij onze noden,” legt organisator Antonio Nardone uit. Nardone nam vier jaar geleden het initiatief voor de Off Art Fair, die vorig jaar 5.500 bezoekers lokte. Nardone heeft al jaren zijn galerie, vroeger in Sint-Gillis, nu in Elsene.

“Het is niet onze ambitie om Art Brussels naar de kroon te steken. We willen graag nog wat groeien, maar onze sterkte is juist dat we aanvullend zijn ten aanzien van Art Brussels. Omdat de deelname voor de galeries veel goedkoper is bij ons, durven ze meer risico’s te nemen. Je kan bij ons dus heel wat ontdekkingen doen.”

Op de beurs zijn veertig galeries aanwezig met samen 190 artiesten uit België en het buitenland.

“Er zijn drie secties op de beurs. In de categorie ‘The Legend’ zijn gevestigde galeries aanwezig. Zo toont Artiscope werk van de Italiaanse beeldhouwer Mauro Staccioli. Die is vooral bekend in Brussel voor zijn monumentale kader in cortenstaal aan het Zoniënwoud in Watermaal-Bosvoorde. Cour Carré uit Parijs toont dan weer Frans minimalisme.

Art Fair A2Z 1
Een andere sectie heet ‘Here Today’, zeg maar de gemengde tussencategorie van zowel bekende als nieuwe artiesten.

Dankzij subsidies van de Nationale Loterij krijgen jonge kunstenaars van Belgische kunstscholen een forum in de sectie ‘The Future is Now’. Daartoe horen Sint-Lukas Brussel, de Ecole Supérieure des Arts (Brussel) en de Ecole de Recherche Graphique (Elsene).

Antonio Nardone zegt dit jaar met de beurs uit te komen op een break-even. De vorige jaren waren verlieslatend.

Dit jaar is de inkomprijs verlaagd tot 5 euro, voor iedereen.

Off Course Brussels Art Fair

data: 24 > 26/04

tickets: €5

waar: Thurn & Taxis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni