Museum ‘Huis van de Europese geschiedenis’ opent op 6 mei

© BRUZZ
12/04/2017

Op zaterdag 6 mei opent het Huis van de Europese geschiedenis voor het eerst zijn deuren. Het museum bevindt zich in het Leopoldpark in de Europese wijk van Brussel en kende een moeilijke ontstaansgeschiedenis.

Dat meldt de organisatie op haar website.

Het Huis van de Europese geschiedenis zal het verhaal van Europa vertellen en moet de Europese eenwording vieren. Hoe het dat precies zal doen, blijft voorlopig nog even geheim, zegt Marjory Van den Broeke, de woordvoerster van het Europees Parlement. “Ik heb zelf een preview gehad. Het zal heel bijzonder zijn, en niet zoals mensen verwachten.”

Het project kende een lange ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot de vroege jaren 2000. Recent zorgden bouwproblemen in het historische Eastmangebouw waar het museum gevestigd is nog voor vertraging: “Er waren allerhande bouwkundige problemen die een soort domino-effect hebben gehad en tot meer en meer vertraging leidden”, zegt Van den Broeke.

De beslissing om het museum op 6 mei te openen is in november vorig jaar genomen. Zo sluit de opening mooi aan bij de Dag van Europa op 9 mei.

Op 6 mei kan je in het Leopoldpark en in de directe omgeving vanaf 11 uur deelnemen aan de festiviteiten en attracties. Er zijn ook activiteiten voor kinderen, workshops, muziek en catering. De toegang tot het museum is altijd gratis.

Europa in Brussel

Er wordt wel eens beweerd dat eurocraten in Brussel in hun eigen, private bubbel leven. Maar doet Europa wel genoeg voor Brussel, en vice versa?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Expo, Europa in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni