| Aan de vertrouwde Akenkaai is dit jaar geen plaats door de werken aan museum Kanal.

Stad zet deur op een kier voor Brussel Bad op voetgangerszone

Mathias Declercq
© BRUZZ
02/04/2019

Ruim drie maanden voor de normale start van Brussel Bad, is het nog allesbehalve duidelijk of het zomerevenement zal plaatsvinden. Het stadsbestuur zet de deur evenwel op een kier voor een editie op de voetgangerszone. “Al is ook dat niet evident met de werven daar”, zegt schepen van Cultuur Delphine Houba (PS).

Het was voormalig schepen en gemeenteraadslid Els Ampe (Open VLD) die de kwestie op de agenda van de gemeenteraad zette. “Ik hoor geruchten dat Brussel Bad naar de voetgangerszone zou verhuizen dit jaar, op dezelfde plekken als Winterpret”, klonk het. Aan de vertrouwde Akenkaai is geen plaats door de werken aan museum Kanal. Daardoor klonk het eerst dat Brussel Bad een jaartje zou overslaan, maar achter de schermen wordt toch gewerkt aan een oplossing. “Al maak ik me wel zorgen als het zou gaan over een verhuis naar de voetgangerszone. Er zijn al zoveel evenementen”, aldus Ampe.

Werf voetgangerszone

Schepen van Cultuur en Grote Evenementen Delphine Houba (PS) ontkende in haar antwoord niet dat er plannen zouden zijn om het evenement alvast tijdelijk te verhuizen naar het centrum. Maar de jonge schepen was verder erg karig met informatie. “We willen een rijke en ambitieuze programmatie aanbieden. Ik heb informatie opgevraagd over de werf van de voetgangerszone bij Beliris, maar er is nog heel wat werk. Ik zal bijzonder alert blijven om het evenwicht te bewaren tussen de verschillende werven en de mogelijke overlast”, aldus Houba.

Ampe toonde zich verbaasd dat er nog geen duidelijkheid is over het lot van Brussel Bad. “Op enkele maanden voor de normale start heeft het evenement nog geen locatie. Dat is toch wel heel bijzonder”, klonk het cynisch. Ook extra vragen na de gemeenteraad leverde geen sluitend antwoord op van schepen Houba. “We werken eraan, want het is nog maar een paar maanden”, hintte de schepen wel op de mogelijkheid dat het evenement dan toch plaatsvindt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Brussel Bad, voetgangerszone

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni