Rudi Vervoort

Vervoort houdt vast aan museum in Citroën

© brusselnieuws.be
09/12/2014

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) houdt vast aan een museum in de Citroëngarage aan het IJzerplein, met of zonder collecties van het federale niveau. De aankoop van de garage gaat gewoon door en zal voor Nieuwjaar afgerond zijn.

Dinsdagmorgen kondigde staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA) aan dat de collectie moderne en hedendaagse kunst opnieuw moet tentoongesteld worden in de Koninkljke Museua voor Schone Kunsten in Brussel. Het huidige Fin-de-Siècle museum moet dan de baan ruimen.

Dat gaat in tegen het plan van het Brusselse Gewest om die moderne kunstcollecties onder te brengen in het Citroëngebouw aan het kanaal. De collecties zijn echter eigendom van de federale staat.

Als die federale collecties ontbreken is dat voor Vervoort geen probleem. “Brussel is bijna een hoofdstad op gebied van moderne kunst”, zegt hij. “Er zijn bovendien private collecties die een plaats zoeken. Een dergelijk museum betekent internationale uitstraling.”

Brussel zet dus door met de aankoop van de Citroëngarage, die eind december wordt afgerond. Eind 2017 moet het museum van moderne kunst dan opengaan.

Bekijk hieronder het verslag van tvbrussel en het studiogesprek met onze cultuurjournalist Eric Vancoppenolle:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni