Zes buitenlandse chefs in Brussel onderscheiden met eretekens

© Belga
16/12/2016

Zes buitenlandse chef-koks die in Brussel werken, zijn vrijdag bekroond met het ereteken Ridder in de Orde van Léopold II. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders overhandigde de eretekens vrijdag in het Egmontpaleis.

Het gaat om David Martin, chef in La Paix en eigenaar van Bozar Brasserie, Antonio Spinelli van San Daniele, Yosuke Suetsugu van Nonbe Daigaku, Gergis Bou Jaoude van Mont Liban, Marc Beukers van het restaurant Les larmes du tigre en Robert Ponte van La Cueva de Castilla en Al Matbakh.

"Het Egmontpaleis opent gewoonlijk de deuren voor 'chefs d'Etat' (staatshoofden, nvdr) uit de hele wereld, maar ik wil ze openen voor andere chefs", aldus Reynders met een kwinkslag. Hij noemde de chef-koks echte ambassadeurs van de culinaire tradities van hun land. "Zonder jullie zou de kwaliteit van de Brusselse gastronomie niet zijn zoals vandaag."

Hij beklemtoonde ook dat de sector te lijden heeft onder moeilijkheden door "verschillende dramatische gebeurtenissen".

De Orde van Leopold II werd ingesteld bij het decreet van 24 augustus 1900 en maakt sinds 1908 deel uit van het Belgisch stelsel van orden en onderscheidingen. Ze wordt verleend voor verdiensten ten aanzien van de koning of het koninklijk huis, dan wel als beloning voor een bepaald aantal jaren dienst

De Orde is onderverdeeld in de graden Ridder, Officier, Commandeur, Grootofficier en Grootkruis. Er zijn ook medailles (goud, zilver en brons).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni