Kunstenpunt vindt nieuwe directeur bij deBuren

© Marianne Hommersom/Kunstenpunt
| Ann Overbergh is momenteel nog programmacoördinator bij het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

Ann Overbergh wordt vanaf 1 januari 2019 algemeen directeur van Kunstenpunt, het ondersteunende orgaan voor beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten in Vlaanderen. Daarvoor verlaat ze het Vlaams-Nederlands huis deBuren. Overbergh (40) neemt de fakkel over van Felix De Clercq.

Overbergh loopt wellicht enkele ex-collega's tegen het lijf, want was voordien nog medewerkster bij BAM. Dat steunpunt voor beeldende, audiovisuele en mediakunst werd in 2014 geïntegreerd binnen Kunstenpunt.

Overbergh, master in Cultuurmanagement en Politieke en Sociale Wetenschappen, kan mooie adelbrieven voorleggen. Behalve voor het Vlaams Audiovisueel Fonds en het tijdschrift rekto:verso, werkte ze ook binnen het huidige en vorige Kunstendecreet.

Volgens voorzitter Tom Auwers staat Overbergh voor de moeilijke opgave om de kunstensector te hertekenen in de nieuwe Vlaamse regering. "Ze moet zorgen voor een geïntegreerde werking voor de drie disciplines die Kunstenpunt bedient: beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten."

"Het is een uitdaging en een eer om mee te mogen schrijven aan het verdere verhaal, ten dienste van onze kunstensector en de overheid", reageert ze zelf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?