| Simulatiebeeld van het nieuwe project.

Kunstenaars krijgen plek in voormalig Actiris-gebouw

JC
© BRUZZ
14/03/2019

Op twee verdiepingen in het voormalige Actiris-gebouw komen nieuwe kunstplekken. In totaal nemen zo'n 140 kunstenaars hun intrek in het gebouw aan het Beursplein.

Het Actirisgebouw werd vorig jaar voor 25 miljoen euro verkocht. Eerder raakte al bekend dat de Italiaanse restaurant-, en supermarktketen Eataly twee verdiepingen van het gebouw zou inpalmen. Nu weten we ook dat de vijfde en de zesde verdieping door kunstenaars en kunstcollectieven gebruikt zullen worden.

Op de vijfde verdieping komt de organisatie Level Five. Dat is in de eerste plaats een gedeelde studio voor kunstenaars in verschillende disciplines, maar daarnaast wil Level Five een platform zijn dat makers en publiek dichter bij elkaar brengt.

De zesde verdieping zal gedeeld worden door verschillende organisaties en individuele kunstenaars. De geluidskunstenaars van Overtoon, onderzoekscentrum Jubilee en productiehuis Fusion Cinema leven er binnenkort samen met beeldend kunstenares Gosie Vervloessem, theatermaakster Katja Dreyer en textieldesigner Christoph Hefti.

De bouwvergunning wordt verwacht tegen 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Stedenbouw, Actirisgebouw, Kunstenpunt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni