| Simulatiebeeld van het nieuwe project in het voormalige Actirisgebouw

Nieuw tijdelijk artistiek platform aan Beurs

EDB
© BRUZZ
18/03/2019

In het voorjaar opent een nieuw, tijdelijk artistiek platform de deuren aan het Beursplein. De plaats, die onder de naam FFORMATT zal gaan, moet dienst doen als een ontmoetingscentrum waar een hele rist aan activiteiten kan doorgaan: zowel repetities, exposities, film als feestjes. “We willen vooral variatie. En dialoog.”

Initiatiefnemer is Manu Del Aguila, beter bekend in het Brusselse nachtleven als dj AAguilAA. Samen met Entrakt, dat leegstaande panden een tijdelijke invulling geeft, besloot Del Aguila de ondergrondse parking van het voormalige Actirisgebouw, waarvan eerder bekend raakte dat nog meer kunstenaars er een plek krijgen, te huren.

“Tijdens de twee jaar dat we de ruimte huren, willen we kunst en cultuur in een multidisciplinaire vorm aanbieden,” vertelt Del Aguila aan BRUZZ. “Ook dialoog hoort daarbij. Als we aan cultuur denken, denken we vaak enkel aan kunst. Maar debat maakt daar evenzeer deel van uit.”

Met ‘1000 vierkante meter voor 1000 Brussel’ wil Del Aguila een ontmoetingsplek creëren waar verschillende kunstvormen met elkaar in contact komen. “Het is de bedoeling dat er zowel tijdens de week als in het weekend een cultuuraanbod is. Geïnteresseerden kunnen een voorstel doen,” aldus de dj.

Op 13 april staat een testavond met een feestje gepland. Als alles goed gaat, zal het platform vanaf mei of juni op volle toeren kunnen draaien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Events & Festivals , dj Aguila , Manu del Aguila , Actirisgebouw , parking , kunstencentrum , ontmoetingsplatform , Beursplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni