Zestig keer Anne Teresa de Keersmaeker in Parijs

© Anne Van Aerschot
| Anne Teresa De Keersmaeker trekt naar Parijs.

Het Parijse Festival d’Automne wijdt dit najaar een groot deel van haar programma, een portrait, aan de Brusselse choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. Je krijgt er meer dan zestig keer de kans om een van haar werken te zien.

Het multidisciplinaire kunstfestival heeft al enkele jaren de traditie om in hun programma te focussen op een toonaangevend internationaal artiest. Zo stonden eerder regisseur Robert Wilson en componist Luigi Nono in de kijker. Dit jaar koos het Festival d’Automne voor een portret van de Keersmaeker.

Drieënhalve maand lang worden enkele van De Keersmaekers bekendste choreografieën opgevoerd. Onder andere haar dans op Verklärte Nacht van Arnold Schönberg of haar wereldberoemde Fase, Four movements to the Music of Steve Reich komen er op de planken. Het is trouwens de eerste keer ooit dat De Keersmaeker de choreografie niet zelf danst.

Naast de dansvoorstellingen wordt in Parijs ook een Slow Walk georganiseerd. Daarbij wandelen de deelnemers aan een tergend traag tempo door de stad. In 2016 werd naar aanleiding van de dag van de Dans in Brussel ook al zo’n Slow Walk op poten gezet. Beelden van die wandeling zie je hieronder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?