| De voorstelling 'Ghost Trance Music' van dansgezelschap Rosas en vier muzikanten van het Ictus ensemble.

KANAL haalt Rosas en Ictus naar museum MACBA in Barcelona tijdens Brussels Days

© Belga
21/09/2023

Woensdagavond heeft het Brusselse kunstencentrum KANAL een voorstelling gehouden in het MACBA, het museum van moderne kunst in Barcelona, in het kader van de Brussels Days die van maandag tot vrijdag plaatsvinden in Madrid en Barcelona. KANAL is als enige gewestelijke kunstenoperator sinds zijn ontstaan steeds aanwezig op de Brussels Days, stelde algemeen directeur Yves Goldstein in een gesprek met Belga.

De voorstelling 'Ghost Trance Music' van het Brussels dansgezelschap Rosas van Anne Teresa De Keersmaeker en vier muzikanten van het Ictus Ensemble vond plaats in de grote hal van het museum, in aanwezigheid van Brussels minister-president Rudi Vervoort en staatssecretaris voor Internationale Betrekkingen Ans Persoons.

Dat KANAL koos voor het MACBA als locatie is geen toeval, stelt Goldstein. "Het is de bedoeling dat KANAL gaat samenwerken met andere musea voor hedendaagse kunst. Zo werken we momenteel met het MACBA en het Art Institute of Chicago aan een groot project 'Black Planet' rond Afrika. Dat moet tegen 2025-2026 klaar zijn, dus enkele maanden na de opening van KANAL", aldus Yves Goldstein. Hij maakt zich sterk dat het museum in de herfst van 2025 de deuren zal kunnen openen. "De werken lopen perfect op schema", verzekert hij.

De samenwerking met andere Europese musea is volgens Goldstein ook belangrijk in het kader van de kandidatuur van Brussel voor Europese Culturele Hoofdstad in 2030.

Hij zei nog op de twee seminaries over Toerisme, die tijdens de Brussels Days in Madrid en Barcelona gehouden werden, veel interesse gemerkt te hebben van Spaanse toeristische actoren voor de nakende opening van KANAL.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni