Poppentheater Toone viert uitbreiding

© Saskia Vanderstichele

Na twee jaar renovatiewerken is de uitbreiding van het Koninklijk Theater Toone klaar. Naast een groter poppenmuseum, krijgt Toone onder meer een onthaal en een atelierruimte. Dat wordt deze woensdag gevierd met ‘marionetten, Brusselse humor en pintjes.’

Het poppentheater Toone aan de Grasmarkt is een Brussels icoon, maar was toe aan een uitbreiding. Daarvoor werden drie leegstaande, aanpalende woningen gekocht die net als het hoofdgebouw van Toone uit de zeventiende eeuw dateren. Een renovatie was dan ook nodig.

De werken hebben twee jaar geduurd, maar vandaag zijn de gebouwen klaar. Het Koninklijk Theater Toone, dat sinds 1830 aan poppentheater doet, krijgt er een groter onthaal bij, net als een atelier en een conciërgewoning. Tot nu toe werden de meeste poppen in Schaarbeek gestockeerd, maar dat zal nu niet meer nodig zijn.

Om 11.30 uur wordt de uitbreiding van het poppentheater gevierd met ‘marionetten, Brusselse humor en pintjes.’ Brussels minister-president Rudi Vervoort en federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, bevoegd voor Beliris, dat de renovatiewerken financierde, zijn van de partij. “Ça va être tof.”

Een teaser van een voorstelling van Toone van vorig jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?