Bezetting Theater La Balsamine in Schaarbeek 'om KVS te steunen'

© Facebook
| Bezetting La Balsamine in Schaarbeek

Sinds vrijdag bezetten verschillende artiesten theater La Balsamine in Schaarbeek. Zo willen de theatermakers hun steun betuigen aan andere bezettingen en aan de KVS, die op 26 april al de deuren wil openen.

Coronamaatregelen of niet, vanaf 26 april gaan de deuren van de KVS - deels - terug open. Zelfs als de cultuursector dan nog steeds op slot zit, wil het Brusselse cultuurhuis 50 toeschouwers in de zaal. "We openen sowieso. Dat recht claimen we," klonk het eerder deze week. Intussen zijn de geplande voorstellingen allemaal uitverkocht.

Om het initiatief van de KVS te steunen en te protesteren tegen de langdurige sluiting van cultuurhuizen wordt theater La Balsamine in Schaarbeek bezet door kunstenaars."We zijn een toneelstuk aan het voorbereiden dat al lang in première had moeten gaan. Door de strenge coronamaatregelen hebben we die première twee keer uitgesteld. We hebben het nu naar november verplaatst, maar zelfs dat kunnen wij nog niet garanderen," klinkt het zondag op omroep BX1.

Monica Gomes, de directrice van theater La Balsamine, vreest bovendien dat de mogelijks strenge voorwaarden die verbonden zullen zijn aan versoepelingen voor een extra financiële kater zullen zorgen. "Als we onze zalen nog moeten uitrusten met nieuwe verluchtingsapparatuur dreigt het extra moeilijk te worden," zegt ze.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?