De Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in de Lakensestraat

| De Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS.)

Coronamaatregelen of niet, vanaf 26 april kan je opnieuw naar toneel gaan kijken in de KVS. Zelfs als de cultuursector dan nog steeds op slot zit, wil het cultuurhuis 50 toeschouwers in de zaal. "We openen sowieso. Dat recht claimen we."

Aanvankelijk zou de KVS in april buiten optreden. Maar door de verstrengde maatregelen die vorige maand werden aangekondigd, moesten deze plannen opgeborgen worden. Nu wacht de KVS de nieuwe beslissingen van het Overlegcomité niet af. De productie Jonathan van Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens zal in de week van 26 april opgevoerd worden. In de zaal. Coronamaatregelen of niet.

De voorstelling zal voor maximaal 50 toeschouwers gebeuren onder strikte veiligheidsvoorwaarden. De KVS BOX wordt maximaal geventileerd. Het publiek volgt onder begeleiding een circulatieplan. De bezoekers worden geregistreerd, dragen mondmaskers en houden maximaal de veilige afstand. Er worden ontsmettingsgels aangeboden en zelfs CO2-metingen gehouden.

De KVS oordeelt dat de maatschappelijke nood aan georganiseerde evenementen enorm is. "We zijn een deel van de oplossing", zegt directeur Michaël De Cock, die een signaal wil geven aan de overheid. “We willen tonen dat het perfect mogelijk is om veilig te spelen. Deze protocollen liggen al lang klaar. Onze voorstelling bijwonen zal veiliger zijn dan winkelen of pendelen met de trein. We claimen dit recht."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, KVS, KVS Box, Michaël De Cock

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni