Bruxelles sur Scènes gaat vandaag opnieuw van start

2022111_jazz_station_c_roger_vantilt.jpg
© Roger Vantilt
| Het Jazz Station in Sint-Joost-ten-Node.
© Roger Vantilt
| Het Jazz Station in Sint-Joost-ten-Node.

De nieuwe editie van Bruxelles sur Scènes, het festival van de Brusselse theatercafés, gaat deze dinsdag opnieuw van start. Tijdens de maand november kan je kennismaken met dertien Brusselse wijktheaters. Van stand-up comedy tot jazz, theater en zang: alle facetten van de podiumkunsten komen aan bod.

Het is alweer de zesde editie van Bruxelles sur Scènes. Van 1 tot en met 30 november kan je kennismaken met de theaters die de Brusselse wijken cultureel laten leven. Dit jaar doen dertien plekken mee, waar je voorstellingen kan meepikken. Het programma is een brede mix van muziek, comedy en theater. Ontdek het volledige programma hier.

"Het festival Bruxelles sur Scènes werd in het leven geroepen door en voor de theatercafés. Het gaat om bijzondere plekken waar je artistiek erg interessante voorstellingen kan zien. Ik ben blij dat ik ook deze editie kan steunen en zelf op ontdekking kan gaan in de gezellige theaters van de hoofdstad," zegt minister-president Rudi Vervoort (one.brussels), die ook bevoegd is voor cultuur.

De Franse Gemeenschapscommissie (COCOF) en visit.brussels sloegen ook dit jaar de handen in elkaar om het publiek een voordelige formule aan te bieden. Voor 20 euro kan je je een voordeelpas aanschaffen op de website van Bruxelles sur Scènes, in het Brussels Info Place (BIP) en in de deelnemende zalen. Met die pas kan je dertien voorstellingen bezoeken, één per deelnemend theater.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?