De Munt maakt opnieuw kans op International Opera Awards

© PhotoNews
| De knappe zaal van de Koninklijke Muntschouwburg.

De Munt heeft opnieuw een nominatie in de wacht gesleept voor de International Opera Awards. Het Brusselse operahuis maakt kans op de oppergaai, maar is ook genomineerd in de categorieën 'beste nieuwe productie' en 'beste muziekdirecteur'.

De Munt maakt kans op de meest gegeerde prijs, want is genomineerd in de categorie van beste operahuis (Best Opera Company). Het operahuis op het Muntplein neemt het in deze categorie op tegen Finnish National Opera, Oper Frankfurt, Opéra Comique (Parijs), Royal Opera House (Londen) en Teatro Real (Madrid).

Daarnaast maakt De Munt kans op een prijs in de categorie "nieuwe productie", met de opera "Het sprookje van tsaar Saltan" van Nikolaj Rimski-Korsakov die afgelopen juni het Muntseizoen 2018-19 afsloot. De Franse uziekdirecteur Alain Altinoglu is dan weer genomineerd in de categorie Best Conductor.

Twee Belgische huizen

Met Opera Ballet Vlaanderen, dat vorig jaar de hoofdvogel afschoot, staat er nog een tweede Belgische operahuis op het lijstje met genomineerden. Zowel het koor als het symfonisch orkest maakt kans op een International Opera Award.

De International Opera Awards worden georganiseerd door het vakblad Opera. De jury bestaat uit een reeks professionals uit de internationale operawereld. De prestigieuze prijzen worden uitgereikt op maandag 4 mei in Londen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?