Valentijn Munt Jef De Gemma 2 BRUZZ ATUA 1695
© Saskia Vanderstichele | Opera De Munt vanuit je luie zetel (archiefbeeld).

Operahuis De Munt zet zeven nieuwe producties online

TDN
© BRUZZ
20/04/2020

Omdat het online aanbod van De Munt gretig werd bekeken, verlengt het Brusselse operahuis zijn virtuele seizoen. Vanaf maandag kan je genieten van een nieuwe selectie van zeven producties.

Als de burger niet naar operavoorstellingen mag, brengt De Munt de opera wel naar de burger. Vanaf 21 maart tot en met de paasvakantie kon je zeven opera’s streamen op je computer. Gratis en voor niets. Dat was een succes, want vanuit hun kot bekeken meer dan 75.000 liefhebbers naar het virtuele aanbod.

"Het doet deugd aan ons cultuurminnend hart om te zien dat ons virtuele lenteseizoen gesmaakt wordt", aldus een woordvoerder van De Munt. Wegens het succes plaatst het operahuis een nieuwe selectie van zeven producties online. Die zullen beschikbaar vanaf maandag 20 april tot en met zondag 17 mei.

Blikvangers van het nieuwe online aanbod zijn het gesmaakte communityproject Push, waar het publiek vorig seizoen maar geen genoeg van kreeg en Au Monde, Philippe Boesmans’ veelvuldig geprezen zesde operacompositie. De andere operaproducties ontdek je op de website van De Munt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Podium, coronacultuur, operahuis De Munt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie