Theaterfestival strijkt begin september met voorzichtigheid neer in Brussel

Het TheaterFestival

Het Theaterfestival in Brussel luidt normaal gezien de start van het nieuwe theaterseizoen in, maar ditmaal gebeurt dit met de nodige voorzichtigheid. Tijdens deze editie worden van 3 tot 13 september de meest toonaangevende theaterstukken van het afgelopen seizoen nogmaals op de planken getoond.

De uitvalsbasis van deze aan het coronavirus aangepaste editie van het Theaterfestival is het Kaaitheater, maar ook andere cultuurhuizen als KVS en Bronks, Kanal - Centre Pompidou of CC Westrand in Dilbeek brengen tien dagen lang het beste dat de Nederlandstalige theaterwetenschap in het afgelopen seizoen te bieden had. Tickets voor de toeschouwers en hun bubbel zijn vandaag te koop via www.theaterfestival.be. Vanwege de coronapandemie zijn de plaatsen wel beperkt.

Voor elke toeschouwer is er wat wils, want de opvoeringen zijn verdeeld in verschillende categorieën. De #jury20 biedt een boeiende juryselectie van twaalf voorstellingen die elk op hun manier gewaagd zijn aan elkaar, #nieuwjong verzamelt frisse en uitdagende voorstellingen van nieuw aanstormend talent, #TFNL20 brengt een pareltje uit het programma van het Nederlands Theater Festival naar Brussel en dan is er nog een #goldenoldie en een verrassende #extra.

"Na maanden van lockdown, versoepelingen, en nieuwe opflakkeringen, ziet de wereld er niet meer hetzelfde uit. Ook met de huidige veiligheidsregels zorgen we voor een gastvrij en bijzonder theaterbezoek. Kunst biedt troost en perspectief. Samen met het festival brengen we artiesten en publiek weer bij elkaar in onze zaal", melden de organisatoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?