De boel kort en klein slaan tegen stress: eerste 'rage room' in Brussel

© The Rage Space via Facebook

In Ukkel is de eerste Brusselse 'rage room' geopend. Met de nodige bescherming kunnen bezoekers allerlei voorwerpen vernielen ter ontspanning.

In de Verenigde Staten bestaat het concept al langer en nu kunnen ook de Brusselaars zich laten gaan in een 'rage room'. The Rage Space in Ukkel biedt drie ruimtes aan met de namen 'Vas-y Frankie', 'Just a Break' en 'Duo de Choc' waarin bezoekers allerlei voorwerpen als computers en meubelstukken kunnen kapotslaan.

"Dit is een plek waar je je stress, frustratie of woede kwijt kan", legt Frédéric Dubois, de bezieler van de eerste Brusselse 'rage room', uit. "Ik had het concept ontdekt in de VS. Toen ik zelf met de renovatie van een huis bezig was, ondervond ik wat de effecten zijn wanneer je bijvoorbeeld muren sloopt."

'Advies psychologen'

Voor hij The Rage Space in de loop van april opende, ging Dubois praten met een aantal psychologen. "Zij zeiden dat ze veel klanten hebben die het advies krijgen om in een bos te gaan schreeuwen of of om voorwerpen kapot te slaan", zegt Dubois. "Maar velen durven dat niet, vandaar deze ruimte." Er is dus een markt voor mensen die - na een stressy dag - de boel kort en klein willen slaan, meent Dubois.

De eerste Belgische 'rage room' opende de deuren enkele maanden geleden in het Brugse. De 'rage room' in Ukkel is de tweede van zijn soort in België. "Maar het is meer dan een rage room", aldus oprichter Frédéric Dubois.

'Rage, relax, create'

"We hebben ook een 'zenruimte' en een creatieve ruimte waarin bezoekers kunstwerken kunnen maken met wat overblijft na een 'rage sessie'. Ons motto is: rage, relax, create." Dat totaalconcept maakt The Rage Space uniek in België, aldus Dubois.

"Bovendien proberen we ecologisch te zijn, want we gebruiken enkel objecten die niet meer gebruikt kunnen worden." Sessies van een kwartier kosten 30 tot 55 euro. Wie zelf spullen meeneemt voor vernieling, betaalt 20 euro voor een kwartier. The Rage Space voorziet beschermingsuitrusting, hamers, knuppels en golfsticks.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?