Train World organiseert expo over Paul Delvaux

Train World zet de kunstschilder Paul Delvaux in de kijker.

Het spoorwegmuseum Train World in Schaarbeek organiseert vanaf oktober een tentoonstelling rond Paul Delvaux (1897-1994). Zowat vijftig schilderijen, prenten en litho's van de Belgische kunstenaar zullen daarbij te bekijken zijn, waaronder ook enkele van zijn bekendere werken. Dat bevestigt Train World-directeur Pieter Jonckers dinsdag.

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Delvaux overleed. "Dat is een van de aanleidingen voor de tentoonstelling", zegt Jonckers. Daarnaast was de kunstenaar ook een treinfanaat. "Van de meer dan 600 grote werken van Delvaux is een derde gewijd aan alles dat met treinen te maken heeft", aldus de directeur. Volgens Jonckers is Delvaux "een groot Belgisch kunstenaar" die van groot belang is in ons patrimonium.

Vanaf september zullen de vier werken van Delvaux die in het bezit zijn van spoorwegmaatschappij NMBS, permanent worden tentoongesteld in Train World. De Delvaux-expo in het spoorwegmuseum loopt vanaf 22 oktober 2019 tot en met 15 maart 2020. Wegens de op- en afbraak van de tentoonstelling zal Train World uitzonderlijk voor het publiek gesloten zijn vanaf 14 oktober tot en met 21 oktober 2019 en vanaf 16 maart tot en met 17 maart 2020.

Eerder hield Train World al een tentoonstellingen die in het teken stonden van stripheld Kuifje en het speelgoed Lego. Die laatste tentoonstelling liep van oktober 2018 tot maart 2019 en lokte zowat 125.000 bezoekers. "Het zou mooi zijn als onze Delvaux-expo evenveel belangstelling zou wekken", aldus Jonckers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?