Vliegende R2D2 landt in Zaventem

Updated: 01-08-2019 - 11:49

Het unieke Star Wars-vliegtuig was te bezichtigen op de vijfde Spottersdag van Brussels Airport.

Brussels Airport heeft woensdag opnieuw een Spottersdag georganiseerd. Omdat het de vijfde keer was dat het evenement plaatsvond, maakte de luchthaven er een 'verjaardagseditie' van. De spotters konden er onder andere het Star Wars-vliegtuig in de kleuren van de populaire robot R2D2 bezichtigen.

Elke dag komen tientallen vliegtuigspotters naar Brussels Airport om foto's te nemen van hun favoriete vliegtuig. Om die spotters in de bloemetjes te zetten, organiseert Brussels Airport al vijf jaar in de zomer Spottersdag. Op die dag mogen de spotters plaatjes schieten vanop plaatsen op de luchthaven waar dat normaal niet is toegelaten.

Omdat het evenement dit jaar aan zijn vijfde editie toe is, maakte Brussels Airport er een speciale lustrumeditie van: spottersdag duurde woensdag een hele en niet een halve dag, zoals bij de voorgaande edities het geval was. Een dertigtal spotters waren bij de gelukkigen. Zij wonnen een wedstrijd van Brussels Airport en mochten dus hun opwachting maken op het tarmac.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?