Op welk Brussels terras zet u straks het weekend in?

© PhotoNews
| Terrasje in Sint-Gillis.

De zon schijnt, het kwik stijgt tot zestien graden, stoelen worden klaargezet, parasols klappen open en asbakken hebben opnieuw een functie op café. Het is kort gezegd terrasjesweer deze vrijdag. Op welk Brussels terras zijn zonuren gegarandeerd en aanzienlijk in aantal?

suncalc_c_vladimir_agafonkin_0.png
© Vladimir Agafonkin
| Een screenshot van de website SunCalc.

SunCalc is een onlinetool die je vertelt waar en wanneer je het meeste zon kunt kloppen. De website toont de stand van de zon gedurende elk moment van de dag. Ga zelf aan de slag, of maak het u gemakkelijk en scroll door deze onvolledige lijst met zonnige Brusselse terrasjes.

Topterrassen 's middags

bar_du_matin_terras_01_c_bart_dewaele.jpg
© Bart Dewaele
| Bar du Matin.

Bar du Matin
Bar du Matin aan de Alsembergsesteenweg heeft zo goed als heel de dag zon, van 10 uur tot zonsondergang. Nu de bomen nog niet in bloei zijn, is het risico op (ongewenste) schaduw klein.

Café Novo
De grootste troef van Café Novo is dat je twee terrasjes hebt: één vooraan op het plein en één achteraan in de tuin. Achteraan zit je op je gemak, maar is er ook niet zoveel zon door de hoge gebouwen rondom. Langs de kant van het plein, heb je vanaf 15 uur zon en dat voor de rest van de namiddag.

Le Grand Café
Misschien eerder voor toeristen weggelegd, maar daarom niet minder gezellig. En zeker niet minder zonnig. Bij Le Grand Café aan de Beurs heb je vanaf 12 uur de hele middag zon.

barbeton_terras_940_667px.jpg
Barbeton

 

Barbeton
Bij Barbeton kun je terecht voor ontbijt en lunch, geserveerd met een straaltje zon. Langs de kant van de Dansaertstraat heb je tot 's namiddags zon.

Topterrassen 's namiddags

Mappa Mundo
Wie aan de Sint-Gorikshallen de hele dag in de zon wilt zitten, plaatst zich het best op het terras van Mappa Mundo. Tot de middag heb je zon langs de kant van de Karperbrug, nadien schuif je best iets meer op naar de kant van Sint-Goriksplein.

Ebrius Artis 
Bij Ebrius, aan het Rouppeplein, zou je vanaf openingstijd tot zeker 17 uur zon op het terras moeten hebben. Ebrius is Latijn en betekent zoveel als 'dronken', de toevoeging artis moet doen geloven dat men 'dronken van kunst' bedoelt.

Le Phare
© RV
| Le Phare du Kanal

Le Phare du Kanaal
Dit café slash 'flexwerkplek' heeft mede dankzij de maritieme gevelschildering een erg zichtbare plek langs het kanaal. De roet- en fijnstofdeeltjes moet je erbij nemen, maar zon zal je krijgen op het gerieflijke terras van houten banken. 

Au soleil
© RV
| Au soleil

Au soleil
Een ruim terras en een van de sympathiekste barmannen uit de regio vind je in dit café op de Kolenmarkt. Mét zon zodra de 9-to-5 erop zit.

De Walvis
De Walvis. Of course, de Walvis. We gokken zon vanaf een tweetal klokslagen na de noen tot het avondmaal.

Belga
Het terras van Belga krijgt het overgrote deel van de namiddag zon: tot 17 uur aan de kant van het Heilig Kruisplein. Tot zonsondergang is er zon op het terras aan de kant van het Flageyplein.

1286_cafe_belgacheleen_rodiers.jpg
© Heleen Rodiers
| Café Belga

Le Roi des Belges
Aan de Sint-Gorikshallen is het vaak moeilijk kiezen op welk terras je gaat zitten. Le Roi des Belges is alvast een goede keuze, zeker wat betreft de zon. De hele ochtend heb je zon aan de kant van Jules van Praetstraat. Om 15 uur verander je best van tafel langs de kant van de Sint-Gorikshallen zelf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?