| Het pand dat Otomat betrekt en waar tot voor kort brasserie Le Paon Royal gevestigd was, ligt op de Oude Graanmarkt in hartje Brussel.

Opnieuw is een overnemer gevonden voor een van de zopas failliet verklaarde zaken van de horecabroers Beyaz. In het pand van Le Paon Royal aan de Oude Graanmarkt komt een Otomat, een slim gepromote pizzaketen die in Gent en Antwerpen met Duvel-deeg en huisgemaakte limonades op een jong stedelijk publiek mikt.

De opening is gepland voor oktober. "We willen al langer actief worden in Brussel. Het was een kwestie van een goede plek te vinden", zegt medeaandeelhouder Bernard Sironval in La Dernière Heure.

Otomat werd in 2015 opgericht door drie ondernemers die eerder Ellis Burger uit de grond stampten. De drie kregen steun van een directielid van brouwer Duvel Moortgat en van Sironval, oud-directeur bij restaurantketens Exki en Colmar.

In het pand dat Otomat op de Oude Graanmarkt betrekt, zat tot kort geleden brasserie Le Paon Royal. Dat is één van de elf Brusselse horecazaken van de broers Beyaz die onlangs failliet werden verklaard. Le Paon Royal is, na L'Ommegang, La Maison du Cygne, Les Brasseries Georges en Frederiksborg, de vijfde zaak van het ter ziele gegane elftal waarvoor een overnemer is gevonden.

Otomat

| Een Otomat-restaurant in Gent

Zo beperkt mogelijk

Otomat wil in 2018 fors groeien. In Gent opende recent een tweede restaurant, in Leuven opent er deze maand een eerste en in Brugge wil de pizzaketen in juni openen. Brussel wordt in dat geval de vijfde Belgische vestiging.

Otomat is gespecialiseerd in pizza's. De gist in het deeg zit ook in Duvel, zo herinneren reclameslogans in het restaurant aan klanten. Huisgemaakte limonades en Belgische bieren worden geserveerd in een industriële setting waar gewerkt wordt met een beperkte menukaart en zo weinig mogelijk personeel.

"We hebben bijvoorbeeld geen afwassers. Iedereen moet borden schoonmaken. De dranken bereiden we achter de schermen. Iedereen moet een goede pint kunnen inschenken. Daardoor moeten we niemand aannemen die permanent achter de bar staat", klonk het vorige zomer in De Tijd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni