Restaurant Humphrey week na keukenbrand alweer open

Humphrey opende twee jaar geleden in hetzelfde gebouw als platenlabel [PIAS] in de Broekwijk.
Updated: 11-06-2018 - 11:48

Het restaurant Humphrey in de Brusselse Broekwijk is opnieuw open. Amper een week voordien vloog een friteuse in de kelderkeuken van het restaurant in de fik. Omdat de keuken nog niet helemaal hersteld is, wordt voorlopig gewerkt met een eenvoudigere menukaart.

Na de middagdienst op vrijdag 1 juni ging plots het brandalarm af. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, richtte de brand veel schade aan. "De keuken was verwoest en er was ook veel rookschade. De keuken leek wel een graftombe", vertelt chef en uitbater Glen Ramaekers aan Het Nieuwsblad

Tien dagen later likt het restaurant in de Sint-Laurensstraat zijn wonden. "De moed zakte me wel wat in de schoenen. Maar ik kreeg veel steunbetuiging van vaste klanten, zoals Max Colombie (Oscar and the Wolf). Dat gaf nieuwe energie om er opnieuw tegenaan te gaan."

Eenvoudige kaart

Er werd met man en macht gewerkt om het Filipijns geïnspireerde restaurant opnieuw snel klaar te krijgen, maar afgelopen weekend kon enkel nog met de open keuken in de zaal gewerkt worden. "In de kelderkeuken is nog te veel werk. Er moeten nog leiding geplaatst worden en er rest ook nog schilderwerk", aldus Ramaekers, die sinds vorige woensdag de deuren opnieuw opende.

Totdat de keuken op de benedenverdieping helemaal operationeel is, laat Humphrey de Belgisch-Filipijnse tapas even voor wat het is. Er zal een eenvoudigere menukaart aangeboden worden. "Later komt er een nieuwe kaart", belooft Ramaekers.

De tegenslag weerhield Humphrey er niet van om zaterdagavond een benefietfeestje te organiseren. Sympathisanten van het restaurant staken de uitbaters een hart onder de riem. Onder de toepasselijke naam "Phoenix Sessions" traden gitarist Eli Goffa en violist Kevin Van Staeyen van Le Trio Perdu op.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?