Sergio Herman opent luxefrituur in Brussel

© Frites Atelier via Facebook
| Sergio Herman

Sterrenchef Sergio Herman opent een luxe-frietkot in Brussel. De precieze locatie is nog niet bekend.

Sergio Herman breidt zijn ‘Frites Atelier’-imperium uit. De luxueuze friettent, die opstartte in Amsterdam en vorig jaar haar eerste Vlaamse locatie kreeg in Antwerpen, gaat nu ook open in Brussel en Gent. "Daarna wil ik naar Zaventem", zegt Herman aan Het Nieuwsblad. "Daar is nog nood aan zoiets. Er passeert zoveel volk en er is amper iets te eten met de Belgische identiteit. Dat snap ik niet."

Het concept van Frites Atelier: degelijke Belgische frieten, maar met een luxueuze omkadering. Zowel de toonbank en interieur als de sauzen zijn nét iets meer, en dus ook wat duurder, met signatuur Sergio Herman.

Herman heeft al een Frites Atelier in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, en Antwerpen Nu komen daar dus nog vestigingen in Brussel en Gent bij. De precieze locaties zijn nog niet bekend. "Het gaat wel om panden op centrumlocaties", aldus Herman.

Sinds kort zijn er in de Ateliers bijbehorende snacks verkrijgbaar: garnaalkroketten en een worst. Aan een hamburger en kaaskroketten wordt nog gewerkt. Er wordt ook een stoofvleessaus uitgeschept met vlees dat 36 uur is gepekeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?