Voedselinspectie sluit ribbetjesresto Amadeo

© Amadeo

De vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem zijn gesloten door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat is dinsdag aan Belga bevestigd door het FAVV. Er zouden onder meer problemen zijn met ongedierte.

De aanleiding voor de maatregel zijn herhaaldelijke hygiëneproblemen in de twee vestigingen van de keten die gespecialiseerd is in het serveren van ribbetjes. De Brusselse vestiging heette Amadeo. 

Het FAVV benadrukt dat er geen onmiddellijk gevaar was voor de voedselveiligheid, maar uit verschillende controles was gebleken dat de oplossingen van de zaakvoerder steeds tijdelijk waren en dat de gebrekkige situatie op lange termijn ongewijzigd bleef. Volgens VTM Nieuws werden in beide vestigingen problemen met ongedierte vastgesteld.

Restaurant moet nieuwe toelating aanvragen

Naar de toekomst toe kon de voedselveiligheid niet verzekerd worden, waardoor besloten werd om de toelating van het restaurant in te trekken. Als de zaakvoerder opnieuw zijn restaurant wenst te openen, zal hij een nieuwe toelating moeten aanvragen die door het FAVV zal geëvalueerd worden. Pas daarna kan de zaak weer opengaan.

Wanneer het FAVV bij controles tekortkomingen vaststelt, dan kunnen er maatregelen genomen worden, die variëren van een waarschuwing of proces-verbaal, inbeslagname, tijdelijke sluiting of het intrekken van de erkenning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?