138 banen op de helling bij Lunch Garden

© Photo News
Updated: 06-10-2020 - 12:50

Bij restaurantketen Lunch Garden staan 138 van de ongeveer 1.100 banen op de helling. Er zouden voorlopig geen vestigingen gesloten worden. De precieze gevolgen voor het personeel en de restaurants worden besproken in de onderhandelingen met de directie.

Lunch Garden zegt net als andere horecabedrijven door de coronacrisis zwaar getroffen te zijn. Daarom wil de keten kosten besparen en zegt het bedrijf in een persbericht geen andere keuze te hebben dan het personeelsbestand in te krimpen, met maximum 138 banen.

Het bedrijf wil het aantal naakte ontslagen zoveel mogelijk vermijden. De directie zegt ervan overtuigd te zijn "dat Lunch Garden door deze stap te zetten haar positie als gevestigde waarde zal behouden". Of het transformatieplan ook betekent dat er winkels gesloten worden, wordt niet gezegd in het persbericht.

'Corona als excuus'

De vakbonden hekelen dat ze tijdens die ondernemingsraad weinig toelichting kregen bij het transformatieplan. "We hebben vooral de indruk dat de directie corona misbruikt om opnieuw te snijden", zegt ABVV-secretaris Bjorn Desmet, die verwijst naar het vertrek van CEO Annick Van Overstraeten in mei uit onvrede met de plannen. "Dit loopt al enkele maanden."

Volgens Desmet kampt Lunch Garden inderdaad met liquiditeitsproblemen. "Maar ook voor de coronacrisis hadden we al handen tekort", zegt de vakbondsman, die hekelt dat de directie heel vaag blijft over wat het transformatieplan inhoudt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?