200 centrumhandelaars vragen dringende steun aan Stad

Het de Brouckèreplein Het de Brouckèreplein
© PhotoNews
© PhotoNews

Een 200-tal handelaars uit de Vijfhoek vraagt dringend financiële steun aan de Stad Brussel. Ze wijzen erop dat ze meer dan collega’s in andere wijken getroffen worden door de afwezigheid van toeristen en het annuleren van evenementen.

De handelaars sturen vandaag een brief aan burgemeester Philippe Close (PS) en schepen van handel Fabian Maingain (Défi). Daarin schrijven ze dat de handelaars in het centrum extra harder getroffen werden de voorbije maanden. De ondertekenaars wijzen er bijvoorbeeld op dat het stadscentrum uit een periode komt van aanhoudende werken, vooral die van de voetgangerszone.

De handel in het centrum leeft bovendien veel meer dan die in ander wijken van het toerisme, leggen de auteurs uit. “Op de koop toe verliezen we nog eens de klanten die normaal zouden opdagen omwille van evenementen die de Stad nu heeft geannuleerd.”

Het steekt de centrumhandelaars daarbij dat verschillende andere gemeenten al in de portemonnee tastten om hun lokale handel te ondersteunen, zoals Sint-Joost (premie van 2.000 euro), Etterbeek (1.000 euro aan alle bedrijven), Watermaal-Bosvoorde (premie tot 2.200 euro) en Ganshoren (premie tot 2.200 euro).

“Ter vergelijking: de Stad Brussel heeft 250 ml alcoholgel verdeeld, een masker en een paar stickers. Waarom toont de Stad niet dezelfde solidariteit als in andere gemeenten door geld vrij te maken en een coherent relanceplan uit te werken?"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?