85 banen op de tocht in luxehotel Steigenberger Wiltcher's

Steigenberger Grand Hotel Stefaniaplein Place Stéphanie toerisme Steigenberger Grand Hotel Stefaniaplein Place Stéphanie toerisme
© PhotoNews
© PhotoNews

In het Brusselse vijfsterrenhotel Steigenberger Wiltcher's op de Louizalaan, het vroegere Conrad, zijn 85 van de ongeveer 180 banen bedreigd. Dat heeft de directie woensdag meegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad. De procedure-Renault wordt opgestart.

De oorzaak voor de herstructurering ligt bij de coronapandemie.

"Tijdens de crisis heeft het management verschillende initiatieven genomen om de gevolgen van de pandemie te compenseren, zoals het verlagen van de managementvergoedingen, het creëren van nieuwe concepten voor professionele bijeenkomsten en verschillende eenmalige diensten. Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren wordt verwacht dat de bedrijfsresultaten van de onderneming eind 2021 zullen leiden tot een overgedragen verlies van tientallen miljoenen euro", klinkt het in het persbericht.

De directie besliste daarom om "fundamentele maatregelen" te nemen.

Het Steigenberger Wiltcher's hotel behoort tot de absolute top in de hoofdstad. Onder meer staatshoofd Recep Tayyip Erdogan overnachtte er.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?