ACLVB plant solidariteitsactie tegen herstructurering BNP Paribas Fortis

© PhotoNews

De liberale vakbond bij BNP Paribas Fortis organiseert donderdag een 'solidariteitsactie' van 12.30 tot 13 uur aan de gebouwen nabij het Noordstation. De vakbond wil met de actie het personeel "een hart onder de riem steken na de harde aankondigingen die het te verwerken kreeg in maart". De bank meldde toen groot banenverlies. Ongeveer 2.200 banen worden geschrapt.

Bovendien wordt 40 procent van de kantoren - 267 van de 678 agentschappen - gesloten. ACVLB wil dat het personeel "in deze kille tijden" het ongenoegen uit over de akkoorden die de directie eerder, eind februari, met de andere bonden (BBTK, LBC en CNE) sloot rond twee cao's (rond de arbeidsorganisatie en garanties over de tewerkstelling), waarover al langer onderhandeld werd.

Daarbij hekelt de bond niet alleen het banenverlies, maar ook het miljardendividend aan de Franse aandeelhouder (1,9 miljard interimdividend plus 1,8 miljard slotdividend voorgesteld). "Bent u kwaad? Toon uw ongenoegen en steun ons! Stel uw telewerk uit, laat ons de gebouwen vullen die dag, en vervoeg ons", roept ACLVB op.

"Het is nu of nooit!" Bij de bank moeten tegen eind 2021 2.800 banen weg en volgen er 600 aanwervingen, meldden de bonden eerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?