A.S. Adventure en Jūttu nemen pand Marks & Spencer in

© Juttu

Het voormalige Marks & Spencer-pand naast de Apple Store in Brussel huisvest vanaf maart 2018 twee andere winkels. Outdoorketen A.S. Adventure en de duurzame conceptstore Juttu, van dezelfde eigenaars, nemen hun intrek in het pand op de Guldenvlieslaan.

De Britse warenhuisketen Marks & Spencer sluit eind deze maand de deuren, en daarna volgt eerst een grondige renovatie.

Beide nieuwe winkels worden ‘flagship stores’ (uithangborden) voor hun respectievelijke merken.  A.S.Adventure verhuist zijn huidige Brusselse winkel in de Gulden-Vliesgalerij naar de aanzienlijk grotere ruimte van 2.800 m2 op de benedenverdieping en het gelijkvloers in het nieuwe pand. Vooral het kledingassortiment zal uitgebreid worden.

Winkelconcept Jūttu installeert zich op de eerste verdieping. Het is een kleding- en interieurwinkel voor de ‘bewuste shopper’, die de focus legt op duurzame, ecologische en fairtrade merken.

Fins voor 'verhaal'
In oktober 2015 opende A.S. Adventure op de Meir in Antwerpen een eerste vestiging van Jūttu. De Scandinavisch geïnspireerde keten heeft ondertussen ook vestigingen in Brugge en Roeselare, en daar komt nu een filiaal aan de Gulden-Vlieslaan bij.

Jūttu is Fins voor ‘verhaal’ of ‘artikel’ en dat is wat deze concept store volgens zijn bedenkers ook doet: “een verhaal vertellen en zich laten lezen als een magazine dat je rustig doorbladert”. Tijdens het winkelen kun je er verschillende ‘rubrieken’ ontdekken, van mode en interieurdesign tot voedingswaren.

Elke Jūttu-winkel heeft ook een eethoek waar je biologische gerechten kunt vinden, en een pop-upplek voor experimenten van ontwerpers.  

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook