2 januari 2018: het ambtenarenbal is een jaarlijkse traditie in de Ancienne Belgique (AB)

| Concertzalen voelen de impact van het coronavirus nu ook. De Grote Zaal van de AB heeft een capaciteit van 2.000 toeschouwers, en kan evenementen niet meer integraal laten doorgaan.

Afgelaste evenementen: taskforce beraadt zich over steunmaatregelen

SDS
© BRUZZ
11/03/2020

Nu de Brusselse regering heel wat strengere maatregelen heeft aangekondigd om het coronavirus in te dijken, komt haar economische taskforce opnieuw samen. De regering bekijkt momenteel welke sectoren het meest in moeilijkheden verkeren en zal daar 'adequate maatregelen' aankondigen.

Alle evenementen met meer dan 1.000 bezoekers zijn voortaan verboden in Brussel, kondigde minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdagavond aan. Brusselse rusthuizen bezoeken mag niet meer, tenzij de inwoner moet verhuizen of op sterven ligt. Bovendien blijven heel wat Brusselaars spontaan vaker thuis uit voorzorg. Het coronavirus heeft Brussel stevig in zijn greep, en dat heeft niet alleen gevolgen voor concert- en evenementorganisatoren en eigenaars van grote feestzalen, maar ook voor bijvoorbeeld alle horecazaken, sportcentra, bioscopen en taxi- en busbedrijven.

De vraag of de overheid niet financieel moet tussenkomen om die last te verlichten, dringt zich op. En komt uiteraard donderdag aan bod op de economische taskforce rond de gevolgen van het coronavirus die het Gewest vorige week in het leven riep, zegt Nicolas Roelens, woordvoerder van bevoegd staatssecretaris Barbara Trachte (Ecolo).

De regering bestudeert niet alleen welke steunmaatregelen tijdens maar ook na de crisis kunnen worden ingevoerd, laat Zeynep Balci, de woordvoerster van minister-president Rudi Vervoort (PS) weten.

"We analyseren momenteel welke economische sectoren het meest in moeilijkheden verkeren, en zullen dan een beslissing nemen", zegt Roelens. "Maar zoals de minister-president vorige week al zei, als het nodig is zal het Gewest maatregelen nemen. Die intentie is er."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni